270 - 300 g kiszerelésben
Egységár: 10622 Ft+áFA/kg
Az Eszkimó Sváb Szalámi egy védett eredetű sertésfajtából (Magyar nagyfehér) készített vastagkolbász-különlegesség. Tartós, sokáig elálló termék melyet a hagyományos bükkfán füstölésnek és hosszú érlelési eljárásnak köszönhetjük. Harmonikus ízhatású, parajdi sóval és leheletnyi borssal ízesített hentesremek, mely metszetén jól elkülönül a hús és a zsírszalonna rajza.
Összetevők: Sertéshús (65%), sertés zsírszalonna (35%).
Fűszerek: Adalékmentes só, minimális bors.
Tápanyagérték / 100g: 20g fehérje, 35g zsír, 0,1g szénhidrát.
Minőségét rendkívül hosszú ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja. Száraz , hűvös helyen tárolandó.
A szalámi készítés régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Évszázadok során ez alakult át a ma is ismert "szalámivá". A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el!
A kép csak illusztráció! A valóságban a termék színe, mérete, hús-zsír aránya eltérhet. Ez függ a termelőink által feldolgozott hús jellegétől.
Fontos:
A termékeinket megbízható kistermelők gyártják, olyan technológiával, ami nagy szakmai tudást igényel, továbbá rendkívül nehéz feladatot és kihívást jelent számukra. Mivel kérésünkre nem használhatnak állományjavítókat, tartósítószereket, ízfokozókat és egyéb adalékokat, sőt bármilyen fűszert sem, ezért van az a jelenség, hogy az alapanyagok, bár prémium minőségűek, néha változékonyak az elkészült termékek. Attól függően, hogy az állat húsa amit feldolgoznak mennyire zsíros vagy száraz, melyik részét sikerül megfelelő állagúra gyártani, stb.
Termékeink nem futószalagon és nem ipari módszerrel készülnek, nem tudjuk garantálni a teljesen egyforma minőséget.
Kérjük, rendelésük leadásakor vegyék figyelembe ezeket. Köszönjük!