A kosár üres

Ha nem is hungarikum, de jellegzetes magyar étel. Összességében legalább 35% belsőséget tartalmaz, ami rendszeresen fogyasztva jelentősen hozzájárul a természetes vitaminellátásunkhoz. Fűszerezettsége nagyon kellemes, lágy.  Rizst, egyéb gabonaféléket, álgabonaféléket nem tartalmaz.

Összetevők: fejhús (65%), tüdő (20%), máj (15%), só (1,3%), fehérbors (0,5%).
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között).

Bruttó ár: 2250Ft/kg
kg

Kiválóan alkalmas bizonyos belsőségekből származó vitaminok pótlására. Az igazi eszkimó disznósajtban, nincsenek mesterséges zselatinok, és pirospaprika. Minimális fehérborsot tartalmaz, mely a gyerekeknek sem okoz problémát.  Összetevők: fejhús (65%), tüdő (20%), máj (15%), só (1,3%), fehérbors (0,5%).
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között).

Bruttó ár: 2700Ft/kg
kg

A termék kiválóan alkalmas zöldségekből készült köretek sűrítéséhez. Nagyszerűen helyettesít bármilyen lisztet. Bőrkepuding is készíthető belőle, gyümölcsök és méz felhasználásával. A bőrkepép felmelegítve és hidegen is alkalmazható.  Ez a termék nem tartalmaz nagymennyiségű foszfátot, mint a nagyüzemi bőrkepépek. 

Allergén anyagokat nem tartalmaz.

Összetevők: sertésbőr (90%), ivóvíz (10%). Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között). 

Bruttó ár: 1500Ft/kg
kg

A kolozsvári szalonnából készül a legjobb "kakastaréj" a serpenyőben, hajszálvékonyra szeletelve lesz belőle a legjobb bacon. Füstölt termékeink nitrát- és nitritmentes, adalékanyagmentes asztali kősóval készülnek.

Összetevők: sertéshús, só.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi. A tárolás során az avasodás, valamint a száradás jelentősen befolyásolhatja az élvezeti értékét. Javasolt száraz, hűvös helyen tárolni. Hűtőben, papírzacskóban tárolva kevésbé szárad.

 

Bruttó ár: 3950Ft/kg
kg

Az igazi eszkimó virsli nem tartalmaz adalékanyagokat, tömegnövelő szereket és vízmegkötő anyagokat sem. Juhbélbe van töltve. A gyártás békebeli technológiájának köszönhetően, kevesebb benne a víz és több a hús. Ezért sütve vagy mikróban melegítve kiszáradhat. Úgy kell enni, ahogy azt régen is ettük, melegítve. Nem kell forralni. Így roppanós marad. Enyhén füstölt, kellemes gyenge fűszerezésű termék. Ez is az a kategória, amikor tudjuk, mit eszik a gyerek. 

Összetevők: sertés hús (45%), ivóvíz, sertés szalonna (35%), marha hús (18%), étkezési só, fehérbors.
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között).
100 gramm termékben: Energia 425 kJ/101 kcal (Zsír: 4,7 g, amelyből telített zsírsavak: 3,9 g, Szénhidrát: 2,1 g, amelyből cukrok: 0,4 g, Fehérje: 14,0 g, Só: 2,2 g)

Bruttó ár: 3800Ft/kg
kg

A füstölt sonka az egyik legkedveltebb füstölt húsféle Magyarországon is. Az igazi eszkimó sonka házi készítésű, gyengén keményfával füstölt. Nyersen, főzve, sütve kiváló tápértékű.  A páclében csak só van. Ettől igazán érvényesül a hús zamata. Az eszkimó füstölt sonka, duroc-mangalica keverék sertés combjából készül. Az állatokat a gazda ridegtartásban tartja, saját termesztésű, vegyszermentes takarmánnyal eteti. 

Összetevők: sertéscomb, só
Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Fogyaszthatóságát és élvezeti értékét a tárolás során fellépő száradás és avasodás jelentősen befolyásolhatja. Száraz, hűvös helyen szabadon, vagy hűtőszekrényben, zárt papírcsomagolásban őrzi meg legjobban élvezeti értékét.

Bruttó ár: 4500Ft/kg
kg

Ez az eszkimó termék is egyedülálló húskészítmény.  Mi több, tudomásunk szerint az első vitaminnal dúsított hústermék Európában. A tepertőkrém még nyomokban sem tartalmaz tejtermékeket. Ez ritka az élelmiszer piacon. De amitől még inkább tökéletes, az az, hogy D-vitamint tartalmaz. A zsírtartalom miatt a vitamin biztonsággal felszívódik. Ha ezt fogyasztjuk, észrevétlenül a nyári időszakon kívül is D-vitaminhoz juthatunk. Alkalmas gyerekek és idősek vitaminháztartásának  jelentős segítésére.

Összetevők: sertés tepertő, étkezési só
Hűtve tárolandó (0°C és +10°C között).
100 gramm termékben: Energia 3457 kJ/823 kcal (Zsír: 83,2 g, amelyből telített zsírsavak: 29,2 g, Szénhidrát: 0,0 g, amelyből cukrok: 0,0 g, Fehérje: 12,1 g, Só: 0,0 g) D-vitamin

Bruttó ár: 2900Ft/kg
kg

Az igazi eszkimó szalonna duroc-mangalica sertésből készül. A füstölés enyhe, így gyerekek is szívesen fogyasztják. Nyersen kiváló energiaforrás bárkinek. Sportolók remek étrendi összetevője. Ételek zsiradékának is kiváló. Békebeli ízt ad az ételeknek. Hajszálvékonyra vágva, mikrosütőben nagyszerű szalonnacsipsz készíthető belőle.

Összetevők:  sertésszalonna, adalékanyag mentes só.
Fogyasztható korlátlan ideig. A tárolás során a száradás és avasodás az élvezeti értéket jelentősen csökkentheti. Tárolni száraz, hűvös helyen szabadon, vagy hűtőben zárt papírcsomagolásban célszerű.

Bruttó ár: 2800Ft/kg
kg

Magyar kedvenc, csak természetes és állati alapanyagokból. Rizst, egyéb gabona vagy álgabonaféléket nem tartalmaz.

Összetevők: fejhús (65%), tüdő (20%), vér (15%), só (1,3%), fehérbors (0,5%).
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között).

Bruttó ár: 2250Ft/kg
kg

Az igazi eszkimó füstölt kolbász valóban házi, nem csak házi jellegű. Csak sót tartalmaz a sertéshúson kívül, azaz fűszereket sem. Ez szokatlan, de pont ennek köszönhetően a hús íze dominál. Csodálatosan összeérik.  Ugyancsak a fűszermentességnek köszönhetően, bármilyen allergiában és ételérzékenységben szenvedők nagyszerű étele. 

A kolbászgyártás régen a húsok tárolásának egy módja volt. Egyes helyeken az állatok megtisztított bőrébe és a belekbe, gyomorba töltve tárolták a húst. Az évszázadok során ez alakult át "kolbásszá".  A történelmi Magyarország területén kialakult szokások szerint eleinte nem tartalmazott fűszereket. A paprika, hagyma, egyéb fűszerek alkalmazása csak a 18. század legvégén terjedt el.

Összetevők: sertésből származó szalonna (30%), sertéshús (70%), adalékmentes asztali só
Minőségét korlátlan ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja.

Bruttó ár: 4000Ft/kg
kg

Duroc-mangalica zsírszalonnából készül. Az állatok ridegtartásúak, csak saját termesztésű, nem vegyszerezett gabonát kapnak. Így zsírjuk nem raktároz káros anyagokat. A készítés során nem használunk tejet, hogy "szebb" legyen a tepertő. A termék még nyomokban sem tartalmazhat tejszármazékokat. Illata kellemes zsír illat. Mellékíze nincs.

Összetevők: Zsírszalonna 100%
Száraz hűvös helyen kell tárolni.

Ízét, zamatát avasodás után megváltoztatja.  Ez a tárolás hőmérsékletétől függ. Hűtőben 0-5 celsius fok között 30 napig ritka az avasodás. De nagyanyáink a vindőből, még fél év múlva is élvezhető minőségben vették elő.

Bruttó ár: 2000Ft/kg
kg

Miért ez az igazi párizsi? Mert minőségében egyedülálló termék. Nem állati nyesedékeket tatalmaz, hanem húsból készül, és egyáltalán nem  tartalmaz adalékanyagokat és vízmegkötőket. Ezért ez a legjobb párizsi. Békebeli íz, kevés fűszerrel. Bátran adható gyerekeknek is, mert tudhatjuk, "mit eszik a gyerek".  Tojásban megforgatva a gyerekek kedvence. Nem lehet megunni.

Összetevők: sertés hús (45%), ivóvíz, sertés szalonna (32%), marha hús (18%), étkezési adalékmentes só, fehérbors.
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között). Fogyasztható a gyártástól számított 30 napig.
100 gramm termékben: Energia 425 kJ/101 kcal (Zsír: 4,7 g, amelyből telített zsírsavak: 3,9 g, Szénhidrát: 2,1 g, amelyből cukrok: 0,4 g, Fehérje: 14,0 g, Só: 1.3 g)

Bruttó ár: 3400Ft/kg
kg

Az igazi parasztmájast egyetlen tulajdonsággal lehet leírni. Tényleg finom. Darabos, mégis lágy. Enyhén füstölt. A készítés utáni 5-8. naptól igazán ízletes, mert akkor az ízek már összeértek. Igyekszünk ebben az időszakban kiszállítani a vásárlóinknak. Ez az eszkimó termék is nitrát-nitrit mentes. Az igazi eszkimó parasztmájas csak egy fűszert tartalmaz, így ételallergiások és allergiás betegek is fogyaszthatják.

Összetevők: csontnélküli sertésfej (75%), máj (25%), adalékmentes só (1,3%), fehérbors (0,5%).
Hűtve tárolandó (0°C és +5°C között). Fogyasztható a készítéstől számított 15 napig. 

Bruttó ár: 2800Ft/kg
kg

Összetevők: sertésből származó szalonna (30%), sertéshús (70%), adalékmentes asztali só
Minőségét korlátlan ideig megőrzi, fogyaszthatóságát a tárolás során a száradás jelentősen befolyásolhatja.

Bruttó ár: 4100Ft/kg
kg
Minden jog fenntartva: Eszkimó Konyha Kft. 2018     Készítette: Kiss Sándor     www.visualcenter.hu